Het Gemeentemuseum Den Haag is met 150.000 kunstwerken een van Europa’s grootste kunstmusea. Het museum heeft een toonaangevende collectie moderne en hedendaagse beeldende kunst, mode en toegepaste kunst. Met maar liefst 300 van zijn kunstwerken is het bovendien de internationale thuishaven van Piet Mondriaan. Alleen hier ontvouwt Mondriaans leven en ontwikkeling naar abstracte kunst zich voor uw ogen. En dat te midden van beroemde voorgangers en tijdgenoten als Monet, Picasso en Kandinsky en navolgers als Sol Lewitt, Francis Bacon en Louise Bourgeois.

Het museum is gevestigd in een prachtig art deco gebouw van de beroemde architect H.P. Berlage. Het gebouw is een ode aan schoonheid: het laat de kunst stralen en bezoekers voelen zich er thuis. In de intieme kabinetten, prachtige corridors en monumentale hal straalt overal daglicht en ademt het gebouw kwaliteit en luxe. Van het gebronsd messing, tot marmeren vloerdelen, van prachtig gevlochten bakstenen tot felgekleurde tegelvelden. Het Gemeentemuseum is letterlijk een kunstwerk voor de kunsten.

Dit bijzondere samenspel van architectuur, kunst en schoonheid maakt een bezoek aan het Gemeentemuseum uniek. Zeker een aanrader!