Het goed onderhouden, witte zandstrand van Den Haag is 3 kilometer lang en loopt van Kijkduin tot Scheveningen. De boulevards bieden een gezellige plek om te flaneren met tal van attracties, leuke eettentjes en winkels, festivals, culturele evenementen, markten en concerten. Opvallende landmarks zijn het kunstwerk Hemels Gewelf in Kijkduin, het monument De Vissersvrouw ter hoogte van winkelgebied de Keizerstraat en de sympathieke sculpturen van Sprookjesbeelden aan Zee. Meest opvallend is de gigantische Haringeter die het icoon van de nieuwe Scheveningse boulevard is geworden.
Aan de kilometers lange boulevard van Scheveningen zitten tal van leuke restaurants en strandtenten met een mooi uitzicht op de zee en de beroemde Pier van Scheveningen. Van maart tot begin oktober zijn de strandtenten geopend. Enkele strandpaviljoens zijn het gehele jaar geopend.
Op het strand en door de duinen kun je heerlijk wandelen. De duinen zijn ook bijzonder geschikt voor lange fietstochten. Ook voor andere sporten zoals kite surfen kun je op het strand van Den Haag uitstekend terecht.

In de directe omgeving van het strand is het gehele jaar door van alles te doen voor jong en oud. De boulevard is omringd door allerlei attracties zoals De Pier, zeeaquarium Sea Life, shopping center Palace Promenade, Holland Casino, Pathé bioscoop en het Circustheater.

De stranden van Den Haag zijn uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer en ook per fiets slechts een kwartiertje verwijderd van B&B Valkenbos.