Eten & Drinken

Ontdek de leukste plekjes van Den Haag in de buurt van onze B&B
Café Franklin

Café Franklin

Op 200 meter van onze b&b vind je dit hippe eetcafé. Hier is het altijd druk en vooral met mooi weer is ook het terras een fijn plekje om te zitten. De gerechten zijn op een iets hoger niveau dan je zou verwachten bij het gemiddelde eetcafé. Doordat Café Franklin rondom hoge ramen heeft, is er altijd iets te zien op het plein en hoef je je er dus geen moment te vervelen. Het interieur is modern en stoer door het vele gebruik van hout en staal. De tafeltjes staan dicht naast elkaar dus je moet niet bang zijn om elkaars gesprek te horen én misschien raak je ook wel in gesprek met nieuwe mensen. De doelgroep is heel gevarieerd, van studenten tot zakenlui. Voor vegetariërs staan er diverse gerechten op de kaart, maar voor veganisten is de keuze helaas nog beperkt.

Deze hotspot is slechts 200 meter lopen van onze B&B.

Adres: Valkenbosplein 24
website: www.cafefranklin.nl

 

Love & Peas

Love & Peas

Op loopafstand van onze b&b vind je dit vegetarisch / veganistische restaurant dat gerund wordt door een Israëliër en een Palestijn. Twee beste vrienden die willen laten zien dat eten mensen samenbrengt. De inrichting is eenvoudig en doet denken aan vroeger. Ouderwets gezellig en mét speelhoek voor de kinderen. 

Love and Peas vind je in de gezellige Weimarstraat op ongeveer 10 minuten lopen van onze bed & breakfast.

Adres: Weimarstraat 37a Den Haag
Website: www.loveandpeas.nl

Strand

Strand

Het goed onderhouden, witte zandstrand van Den Haag is 3 kilometer lang en loopt van Kijkduin tot Scheveningen. De boulevards bieden een gezellige plek om te flaneren met tal van attracties, leuke eettentjes en winkels, festivals, culturele evenementen, markten en concerten. Opvallende landmarks zijn het kunstwerk Hemels Gewelf in Kijkduin, het monument De Vissersvrouw ter hoogte van winkelgebied de Keizerstraat en de sympathieke sculpturen van Sprookjesbeelden aan Zee. Meest opvallend is de gigantische Haringeter die het icoon van de nieuwe Scheveningse boulevard is geworden.
Aan de kilometers lange boulevard van Scheveningen zitten tal van leuke restaurants en strandtenten met een mooi uitzicht op de zee en de beroemde Pier van Scheveningen. Van maart tot begin oktober zijn de strandtenten geopend. Enkele strandpaviljoens zijn het gehele jaar geopend.
Op het strand en door de duinen kun je heerlijk wandelen. De duinen zijn ook bijzonder geschikt voor lange fietstochten. Ook voor andere sporten zoals kite surfen kun je op het strand van Den Haag uitstekend terecht.
In de directe omgeving van het strand is het gehele jaar door van alles te doen voor jong en oud. De boulevard is omringd door allerlei attracties zoals De Pier, zeeaquarium Sea Life, shopping center Palace Promenade, Holland Casino, Pathé bioscoop en het Circustheater.

De stranden van Den Haag zijn uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer en ook per fiets slechts een kwartiertje verwijderd van B&B Valkenbos.

Haagse Markt

Haagse Markt

De Haagse Markt is de grootste openluchtmarkt van Nederland en één van de grootste multiculturele markten van Europa. De markt bestaat uit circa 500 standplaatsen met een eigen karakter. De koopwaar weerspiegelt de multiculturele bevolking van de stad. Antiek, uitheems, modern, goedkoop, uniek, je kunt hier van alles vinden. Het is een plek waar al de verschillende culturen die je in Den Haag aantreft elkaar ontmoeten. Je kunt er dan ook je ogen uitkijken.

In 2018 is de Haagse Markt verkozen tot beste markt van Nederland. Op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag kun je er van 9 tot 17 uur gezellig rondstruinen.  De Haagse Markt is vooral bekend door het grote aanbod aan exotische producten, maar de markt heeft veel meer te bieden. Van verse groente, fruit, vis en vlees tot kruiden en van dames-, heren- en kinderkleding tot elektronica. De Haagse markt is opgedeeld in verschillende secties. Zo vind je diverse food-gedeelten, maar ook mode, wonen en natuur. Een veelzijdig dagje uit dus!

De Haagse Markt is vanaf B&B Valkenbos in een kwartiertje te bereiken per fiets of met tram 12.

Hemels Gewelf

Hemels Gewelf

In de duinen van Den Haag, waar land en zee elkaar raken, tref je een bijzonder kunstwerk aan. De Amerikaanse kunstenaar James Turrell heeft er een beschermde kom gemaakt om op een bijzondere manier naar de lucht te kijken. Het ‘Hemels Gewelf’ heeft de vorm van een ellips en is dertig meter breed en veertig meter lang. Het omliggende duin van vijf meter hoog is met gras ingezaaid. Via een betonnen doorgang betreedt de bezoeker de kunstmatige krater.

In het midden staat een monumentale bank van natuursteen waarop twee personen achterover kunnen liggen. In de duinkom lijkt het lichtruim zich te krommen en vormt de hemel een gewelf, waar je eindeloos naar kunt kijken. Op een hoger gelegen duin staat eenzelfde bank waar zich een panorama ontvouwt over de zee, het strand en het platte land daarachter.

Dit bijzondere landschapskunstwerk gaat uit van het feitelijke licht dat bij de individuele kijker ervaringen opwekt die het puur zintuiglijke overstijgen. Het Hollandse licht wordt hiermee door Turrell op een bijzondere manier zichtbaar en het krijgt een emotionele en spirituele impact.

Vanaf de duintop heb je een fantastisch panoramisch uitzicht. Vanaf B&B Valkenbos kun je er gemakkelijk komen, per fiets, met de auto of zelfs lopend. Gaat dat zien en vooral ervaren!

 

Waar vind je het?
James Turrell – Hemels Gewelf
Machiel Vrijenhoeklaan 175
Kijkduin

Mauritshuis

Mauritshuis

Het Mauritshuis toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. In het hart van Den Haag bevindt zich de wereldberoemde collectie. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parelDe anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter zijn permanent te zien in de intieme museumzalen van het zeventiende-eeuwse monument.

Ruim tweehonderd topstukken van Hollandse en Vlaamse meesters hebben hun plaats in het klassieke interieur dat door de zijden wandbespanning, fonkelende kroonluchters en monumentale plafondschilderingen een aangename sfeer ademt. Interieurs van Jan Steen, landschappen van Ruysdael, stillevens van Coorte en portretten van Rubens geven een rijk en gevarieerd beeld van de schilderkunst uit de zeventiende eeuw.

Het Mauritshuis herbergt ook het schilderij ‘Vaas met bloemen’ van Jan Davidsz de Heem dat B&B Valkenbos heeft gebruikt voor het behang van de Flora kamer.

B&B Valkenbos Den Haag

B&B Valkenbos

Vredespaleis

Vredespaleis

Mauritshuis

Mauritshuis

Strand

Strand

Gemeentemuseum

Gemeentemuseum

Kijkduin Strandpromenade

Kijkduin Strandpromenade

Haagse Markt

Haagse Markt