Het Vredespaleis is het meest gefotografeerde gebouw van Den Haag. Hier zetelen het Internationaal Gerechtshof, het enige gerechtelijke orgaan van de Verenigde Naties buiten New York, en het Permanent Hof van Arbitrage.

Naast de ingang van het Vredespaleis staat de Eeuwige vredesvlam. Op het monument staat de inscriptie: “May all beings find peace”. Het monument is sinds 2004 omringd door het Wereldvredespad, bestaande uit een rand van 196 stenen en steentjes uit 196 landen. Sommige stenen zijn bijzonder: zo ligt er een brok steen uit de Berlijnse Muur en een steen van het Robbeneiland, waar Nelson Mandela jarenlang gevangen zat.

Het Visitors Centre van het Vredespaleis is geopend van dinsdag t/m zondag. In de zomermaanden zijn de openingstijden van 10 uur tot 17 uur. Gedurende de winterperiode (van  november tot 22 maart) zijn er aangepaste openingstijden. Het Vredespaleis zelf is op sommige dagen in de zomer en rond de jaarwisseling speciaal geopend voor het publiek. Een rondgang door de Grote en Kleine Rechtszaal, de gaanderijen en de Japanse Zaal geeft je een impressie van de mooiste ruimtes in het gebouw. Check voor de beschikbare tijden de website van het Vredespaleis.