Sight­seeing

Ontdek de leukste plekjes van Den Haag in de buurt van onze B&B
Vredespaleis

Vredespaleis

Het Vredespaleis is het meest gefotografeerde gebouw van Den Haag. Hier zetelen het Internationaal Gerechtshof, het enige gerechtelijke orgaan van de Verenigde Naties buiten New York, en het Permanent Hof van Arbitrage.

Naast de ingang van het Vredespaleis staat de Eeuwige vredesvlam. Op het monument staat de inscriptie: “May all beings find peace”. Het monument is sinds 2004 omringd door het Wereldvredespad, bestaande uit een rand van 196 stenen en steentjes uit 196 landen. Sommige stenen zijn bijzonder: zo ligt er een brok steen uit de Berlijnse Muur en een steen van het Robbeneiland, waar Nelson Mandela jarenlang gevangen zat.

Het Visitors Centre van het Vredespaleis is geopend van dinsdag t/m zondag. In de zomermaanden zijn de openingstijden van 10 uur tot 17 uur. Gedurende de winterperiode (van november tot 22 maart) zijn er aangepaste openingstijden. Het Vredespaleis zelf is op sommige dagen in de zomer en rond de jaarwisseling speciaal geopend voor het publiek. Een rondgang door de Grote en Kleine Rechtszaal, de gaanderijen en de Japanse Zaal geeft je een impressie van de mooiste ruimtes in het gebouw.

Deze wereldberoemde locatie is op loopafstand van onze B&B. Check voor de beschikbare tijden de website van het Vredespaleis.

Kunstmuseum Den Haag

Kunstmuseum Den Haag

Het Kunstmuseum Den Haag (voorheen Gemeentemuseum) is met 150.000 kunstwerken een van Europa’s grootste kunstmusea. Het museum heeft een toonaangevende collectie moderne en hedendaagse beeldende kunst, mode en toegepaste kunst. Met maar liefst 300 van zijn kunstwerken is het bovendien de internationale thuishaven van Piet Mondriaan. Alleen hier ontvouwt Mondriaans leven en ontwikkeling naar abstracte kunst zich voor uw ogen. En dat te midden van beroemde voorgangers en tijdgenoten als Monet, Picasso en Kandinsky en navolgers als Sol Lewitt, Francis Bacon en Louise Bourgeois.

Het museum is gevestigd in een prachtig art deco gebouw van de beroemde architect H.P. Berlage. Het gebouw is een ode aan schoonheid: het laat de kunst stralen en bezoekers voelen zich er thuis. In de intieme kabinetten, prachtige corridors en monumentale hal straalt overal daglicht en ademt het gebouw kwaliteit en luxe. Van het gebronsd messing, tot marmeren vloerdelen, van prachtig gevlochten bakstenen tot felgekleurde tegelvelden. Het Kunstmuseum is letterlijk een kunstwerk voor de kunsten.

Dit bijzondere samenspel van architectuur, kunst en schoonheid maakt een bezoek aan het Kunstmuseum uniek. Zeker een aanrader!

Strand

Strand

Het goed onderhouden, witte zandstrand van Den Haag is 3 kilometer lang en loopt van Kijkduin tot Scheveningen. De boulevards bieden een gezellige plek om te flaneren met tal van attracties, leuke eettentjes en winkels, festivals, culturele evenementen, markten en concerten. Opvallende landmarks zijn het kunstwerk Hemels Gewelf in Kijkduin, het monument De Vissersvrouw ter hoogte van winkelgebied de Keizerstraat en de sympathieke sculpturen van Sprookjesbeelden aan Zee. Meest opvallend is de gigantische Haringeter die het icoon van de nieuwe Scheveningse boulevard is geworden.
Aan de kilometers lange boulevard van Scheveningen zitten tal van leuke restaurants en strandpaviljoens met een mooi uitzicht op de zee en de beroemde Pier van Scheveningen. Van maart tot begin oktober zijn de strandtenten geopend. Enkele strandpaviljoens zijn het gehele jaar geopend.
Op het strand en door de duinen kun je heerlijk wandelen. De duinen zijn ook bijzonder geschikt voor lange fietstochten. Ook voor andere sporten zoals kitesurfen kun je op de Haagse stranden uitstekend terecht.
In de directe omgeving van het strand is het gehele jaar door van alles te doen voor jong en oud. De boulevard is omringd door allerlei attracties zoals De Pier, zeeaquarium Sea Life, shopping center Palace Promenade, Holland Casino, Pathé bioscoop en het Circustheater.

De stranden van Den Haag zijn uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer en ook per fiets slechts een kwartiertje verwijderd van B&B Valkenbos.

Haagse Markt

Haagse Markt

De Haagse Markt is de grootste openluchtmarkt van Nederland en één van de grootste multiculturele markten van Europa. De markt bestaat uit circa 500 standplaatsen met een eigen karakter. De koopwaar weerspiegelt de multiculturele bevolking van de stad. Antiek, uitheems, modern, goedkoop, uniek, je kunt hier van alles vinden. Het is een plek waar al de verschillende culturen die je in Den Haag aantreft elkaar ontmoeten. Je kunt er dan ook je ogen uitkijken.

In 2018 is de Haagse Markt verkozen tot beste markt van Nederland. Op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag kun je er van 9 tot 17 uur gezellig rondstruinen. De Haagse Markt is vooral bekend door het grote aanbod aan exotische producten, maar de markt heeft veel meer te bieden. Van verse groente, fruit, vis en vlees tot kruiden en van dames-, heren- en kinderkleding tot elektronica. De Haagse markt is opgedeeld in verschillende secties. Zo vind je diverse food-gedeelten, maar ook mode, wonen en natuur. Een veelzijdig dagje uit dus!

De Haagse Markt is vanaf B&B Valkenbos in een kwartiertje te bereiken per fiets of met tram 12.

Openingstijden: maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur.

 

Hemels Gewelf

Hemels Gewelf

In de duinen van Den Haag, waar land en zee elkaar raken, tref je een bijzonder kunstwerk aan. De Amerikaanse kunstenaar James Turrell heeft er een beschermde kom gemaakt om op een bijzondere manier naar de lucht te kijken. Het ‘Hemels Gewelf’ heeft de vorm van een ellips en is dertig meter breed en veertig meter lang. Het omliggende duin van vijf meter hoog is met gras ingezaaid. Via een betonnen doorgang betreedt de bezoeker de kunstmatige krater.

In het midden staat een monumentale bank van natuursteen waarop twee personen achterover kunnen liggen. In de duinkom lijkt het lichtruim zich te krommen en vormt de hemel een gewelf, waar je eindeloos naar kunt kijken. Op een hoger gelegen duin staat eenzelfde bank waar zich een panorama ontvouwt over de zee, het strand en het platte land daarachter.

Dit bijzondere landschapskunstwerk gaat uit van het feitelijke licht dat bij de individuele kijker ervaringen opwekt die het puur zintuiglijke overstijgen. Het Hollandse licht wordt hiermee door Turrell op een bijzondere manier zichtbaar en het krijgt een emotionele en spirituele impact.

Vanaf de duintop heb je een fantastisch panoramisch uitzicht. Vanaf B&B Valkenbos kun je er gemakkelijk komen, per fiets, met de auto of zelfs lopend. Gaat dat zien en vooral ervaren!

 

Waar vind je het?
James Turrell – Hemels Gewelf
Machiel Vrijenhoeklaan 175
Kijkduin

Mauritshuis

Mauritshuis

Het Mauritshuis toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. In het hart van Den Haag bevindt zich de wereldberoemde collectie. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parelDe anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter zijn permanent te zien in de intieme museumzalen van het zeventiende-eeuwse monument.

Ruim tweehonderd topstukken van Hollandse en Vlaamse meesters hebben hun plaats in het klassieke interieur dat door de zijden wandbespanning, fonkelende kroonluchters en monumentale plafondschilderingen een aangename sfeer ademt. Interieurs van Jan Steen, landschappen van Ruysdael, stillevens van Coorte en portretten van Rubens geven een rijk en gevarieerd beeld van de schilderkunst uit de zeventiende eeuw.

Het Mauritshuis herbergt ook het schilderij ‘Vaas met bloemen’ van Jan Davidsz de Heem dat B&B Valkenbos heeft gebruikt voor het behang van de Flora kamer.

B&B Valkenbos Den Haag

B&B Valkenbos

Vredespaleis

Vredespaleis

Mauritshuis

Mauritshuis

Strand

Strand

Gemeentemuseum

Gemeentemuseum

Kijkduin Strandpromenade

Kijkduin Strandpromenade

Haagse Markt

Haagse Markt